Til forsiden
Polinfos databaser indeholder lige nu 6.129.955 artikler
Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 47 14 50 - Fax: 33 11 56 28 - Email: info@polinfo.dk
 

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp

Artikel: 8 af 44

Y1190118

Korncirkler: Ægte og uægte cirkler
Jyllands-Posten 4 august 2001, 1 . sektion side 4
Korncirkelforsker med alibi afslørede nemt Jyllands-Postens cirkel, men lærte noget nyt.

Af Anders Lange
Allerede inden Jyllands-Posten selv afslørede, at udsendte reportere havde lavet kornformationen i Fjaltring, havde korncirkelforsker Jonah Ohayv afsløret sammenhængen overfor avisen.
Alligevel må han revidere sin opfattelse af, hvad der kan lade sig gøre.
"Jeg havde ikke regnet med, at man kunne lave så stor en cirkel på en nat uden at blive opdaget," siger forskeren, der dog holder fast ved, at der er mere mellem himmel og korn.
"Jeg så straks, at JP-cirklen var uægte. Forskellen kan ikke ses med det blotte øje. Det er i detaljerne med, hvordan kornet sirligt er nærmest vævet ind i hinanden og de skarpt afgrænsede kanter mellem de nedlagte korn og de stående, som er unikt ved de ægte korncirkler," siger Jonah Ohayv, der er blevet beskyldt af avislæsere for selv at have lavet de to sidste års østjyske korncirkler.
Han kan dog fremvise sine rejsebeviser for begge perioder. Han var ved begge lejligheder på korncirkel-studietur i Storbritannien.
Jonah Ohayv fastholder, at korncirklen på Frijsenborg Gods-marken er ægte og dermed ikke skabt af mennesker.
"Sandsynligheden for, at korncirklen ikke er menneskeskabt, er størst.
Kornet ligger pænt strøget, intet stak op. Der var en unik præcisionsgrad. Og det er da sandt, at den geometriske figur er simpel.
Men den er meget fundamental i de fleste ægte korncirkler." Men det kunne vel skyldes, at alle korncirkler laves med en snor og dermed består af rette linier og cirkler?
"Hvis du har været i cirklen i Hammel, vil du vide, at det vil være et ret uoverskueligt projekt af få det koordineret," siger Jonah Ohayv.
anders.lange@jp.dk

Stednavne:
Dk           
Emneord:
Overtro           

Alt materiale i Polinfo er omfattet af lov om ophavsret og må ikke kopieres uden særlig tilladelse.
En del artikler i Polinfo indeholder links til andre websites. Polinfo påtager sig intet ansvar for, at sådanne links fungerer, eller at de angivne web-adresser er korrekte.

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp