Til forsiden
Polinfos databaser indeholder lige nu 6.113.783 artikler
Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 47 14 50 - Fax: 33 11 56 28 - Email: info@polinfo.dk
 

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp

Artikel: 15 af 39

Y0162748

Bagskiden: Cirkler
Ekstra Bladet 26 november 2000, Søndag side 32
Af Hans Bjerregaard
UGEN STARTEDE RIGTIG, RIGTIG SKIDT.
Straks da jeg kom ind ad Ekstra Bladets dør, vinkede chefredaktøren mig ind på sit kontor. Han sad med en større bunke papirer.
- Du har i sidste uge hævet forskud og afleveret bilag for 112.000 kroner, sagde han.
- Ja, sagde jeg glad.
Jeg vidste, det var gode bilag. Der var ikke ét hjemmelavet imellem. Jeg havde nemlig haft en lille sammenkomst, og den havde givet mig mulighed for at tjekke nogle forbrugerhistorier til avisen.
- Syv kilo oksemørbrad, sagde chefredaktøren og holdt et bilag op.
- Ja, jeg ville undersøge, om der var kogalskab i ...
- 36 flasker fransk rødvin?
- Ja, jeg havde hørt, at der nogle gange blev snydt med appellationerne, og så ville jeg ...
Chefredaktøren holdt en nyt bilag op, som han knugede i hånden.
- Et hammondorgel til 47.000 kroner, nærmest råbte han, mens blodårerne i hans tindinger dunkede.

JEG PRØVEDE AT BEROLIGE HAM:
- Åhr, det er jo ikke mere, end det koster aat være på en natklub i Paris en enkelt aften. Jeg fik en opringning fra en mand, der havde købt et orgel af samme mærke. Han sagde, at flygelhorn-knappen ikke virkede, og så ville jeg undersøge, om ...
Chefredaktøren afbrød mig igen. Han lænede sig ind over skrivebordet og sagde helt venligt:
- Jeg tror faktisk, der var kogalskab i de bøffer.
Så skulle det jo være på plads, og jeg rejste mig for at gå, men han råbte efter mig:
- Det her er jo nærmest kriminelt, Bjerregaard. Hele beløbet vil blive trukket i din løn.

HAN SKAL HØRE FRA MIN SAGFØRER.
Som jeg forstår, har Laue Traberg Smidt været ude for noget lignende.
Det er takken for, at man samvittighedsfuldt prøver at passe sit arbejde.
I øvrigt skulle chefredaktøren nødig snakke om kriminalitet. Han er selv sigtet for at være narkobagmand.
Jeg er ganske vist blevet hængt ud for at være mellemhandler, men jeg er ikke sigtet endnu. Alligevel er jeg to gange blevet vist med både billede og fuldt navn i spalterne. Min gamle mor er bekymret, og min bankrådgiver er holdt op med at besvare mine opkald. Dem har der ellers været en del af siden mødet med chefredaktøren. Den slags afslører, hvilke blodhunde der arbejder på en avis som Ekstra Bladet.
På den baggrund blegner de andre begivenheder i ugen, men vi skal jo til det.

PRINS HENRIK UDGAV EN DIGTSAMLING. Skrevet på fransk, og oversat - nogle mener undersat - af Per Aage Brandt. Det skal jeg ikke kloge i, men et enkelt digt kalder dog på min undren.
'God aften, Madame' er titlen, og anden strofe lyder sådan her:
'Ilden, Madame, er borte - er kun drømt, Deres bryster ligeså men jeg drømmer, så pyt, lad gå, når blot vort favntag ikke er på skrømt'. Ja, jeg ved ikke, men jeg kan altså ikke læse digtet anderledes, end at vor monarks bryster er borte. De er forsvundet, og det er da alligevel underligt. Godt nok går årene ikke sporløst hen over nogen, men at bryster sådan helt kan blive væk. Hvor har hun lagt dem henne? Og kan en prinsgemal blive anklaget for majestætsfornærmelse?

SÅ BLEV DER JO HÅNDSOPTALT i Florida. Håndsoptalt i helt ekstrem grad, og man kan ikke lade være med at spørge sig selv:
Hvor svært kan det være?
Som Politikens hovedorgan 'At tænke sig' formulerede det:
'Sidste: En håndsoptælling viser, at de fleste vælgere i Florida har to hænder'.
Hvad havde de egentlig ventet?

VI HAR FÅET VALGT GRAND PRIX-VÆRTER. Natasja Crone og Søren Pilmark.
I Aktuelt forudser Sørine Gotfredsen, at de bliver et fremragende par.
Det ville jo lyde godt, hvis ikke Sørine er notorisk for at komme med forkerte forudsigelser. Hun skriver selv, at 'brødrene Olsen på lidt overrumplende vis vandt over hele Europa'.
Faktisk var sejren meget overrumplende for Sørine. På selve dagen for det internationale Grand Prix skrev hun en alenlang klumme om, at brødrene ikke havde en chance. ''Smuk som et stjerneskud' ryger direkte til bunds', og 'de har ikke en levende chance for at vinde' skrev hun.
Med en sådan evne til at skue ind i fremtiden og Sørines overbevisning om, at Crone og Pilmark får succes, kan man nok blive bekymret for, hvordan det skal gå.

OG NU TIL NOGET HELT ANDET: I al ubemærkethed er der blevet sat en rekord i Danmark i år. Det er mit yndlingsblad 'UFO-nyt', der bringer sagen frem, men af én eller anden grund har andre medier ikke taget sagen op.
Ingensinde tidligere har Danmark haft så mange korncirkler som i år.
Utallige er de kornmarker, der pludselig er blevet udstyret med sirlige cirkler. Kloge hoveder betragter dem som et bevis på, at vi har haft besøg af intelligente væsner ude fra rummet, og det lyder da også helt rimeligt.
Hvis vi engang skulle ankomme til en fremmed planet, hvor der var forholdsvis intelligent liv, ville vores første handling da også være at fræse nogle sjove cirkler i deres marker, ikke?

'UFO-NYT' VISER NU OGSÅ, hvordan man ved hjælp af et bræt og noget snor helt selv kan lave sin egen korncirkel - hvis man altså kan finde en mark, der ikke har en cirkel i forvejen. Samtlige cirkler er sikkert menneskeskabte, men det bliver det egentlig ikke mindre metafysisk af.
Hvilke kræfter kan drive et menneske til at iføre sig en planke på 80 centimeter og bruge en nat på at trampe noget sagesløst korn ned i geometriske mønstre?
Er det Laue Traberg Smidt i en forvildet jagt efter flere bilag? Eller dronning Margrethe i en forgæves eftersøgning efter sine bryster? Eller prins Henrik i kampen for at finde endnu en sær fransk metafor? Eller narko-politiet, som søger efter et sted, hvor de kan undgå at finde ecstasy? Eller min chefredaktør, som ikke synes, han tramper nok i det daglige?
(Bemærk venligst hvor elegant denne klumme således har gennemført en komplet cirkel.) Undskyld forstyrrelsen og fortsat god søndag.

Billedtekst:
Jeg kan ikke læse prinsens digt anderledes, end at vor monarks bryster er borte. De er forsvundet, og det er da alligevel underligt. Godt nok går årene ikke sporløst hen over nogen, men at bryster sådan helt kan blive væk. Hvis vi engang skulle ankomme til en fremmed planet, hvor der var forholdsvis intelligent liv, ville vores første handling da også være at fræse nogle sjove cirkler i deres marker, ikke? Tegning: Peder Bundgaard


Alt materiale i Polinfo er omfattet af lov om ophavsret og må ikke kopieres uden særlig tilladelse.
En del artikler i Polinfo indeholder links til andre websites. Polinfo påtager sig intet ansvar for, at sådanne links fungerer, eller at de angivne web-adresser er korrekte.

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp