Til forsiden
Polinfos databaser indeholder lige nu 6.113.783 artikler
Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 47 14 50 - Fax: 33 11 56 28 - Email: info@polinfo.dk
 

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp

Artikel: 24 af 39

Z8628325

Fænomen: Mange teorier om korncirkler
Jyllands-Posten 24 august 2000, JP Århus side 16
Der er mange teorier om, hvordan korncirkler opstår. Det måtte JP Århus erfare, efter onsdagens artikel om korncirklen i Borum.


Flyvegæs, lynnedslag og ufo'er. JP Århus modtog onsdag mange teorier om hvordan korncirkler opstår. Her er et par stykker af dem.
Korncirkler opstår fordi, ufo'er af nød må lande på jorden, for at samle kraft til den videre færd. Midtpunktet i en korncirkel er således kraftcentret og korncirklens diameter svarer til ufo'ens bredde.
En anden forklaring på de mystiske cirkler er, at lynnedslag rammer kornmarken og derved lægger kornet ned. Dette er en forklaring, som en landmand fik af metrologisk institut i 1950'erne.

Flyvegæs i flok
Korncirklerne kan også være lavet af flyvegæs i flok, som søger tilflugt i det høje korn, fordi de ikke kan finde det ellers foretrukne siv i nærheden.
Den sidste teori, som skal nævnes her, finder man i bogen Danmarks Natur - bind 2, hvoraf det fremgår, at hekseringee alias korncirkler oprinder fra forskellige svampearter.
Desuden er der dem, der mener, at det er dumt overhovedet at diskutere korncirklernes oprindelse. De er nemlig menneskeskabte. hei


Billedtekst:
TEORIER BLOMSTRER Kornmarken i Borum, hvor der natten mellem 3. og 4. august blev dannet denne mystiske korncirkel.Foto: CARSTEN INGEMANN


Alt materiale i Polinfo er omfattet af lov om ophavsret og må ikke kopieres uden særlig tilladelse.
En del artikler i Polinfo indeholder links til andre websites. Polinfo påtager sig intet ansvar for, at sådanne links fungerer, eller at de angivne web-adresser er korrekte.

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp