Til forsiden
Polinfos databaser indeholder lige nu 6.113.783 artikler
Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 47 14 50 - Fax: 33 11 56 28 - Email: info@polinfo.dk
 

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp

Artikel: 8 af 39

Y1186171

Korncirkler: En hård nats arbejde
Jyllands-Posten 3 august 2001
Af Stig Matthiesen
Der var tre mænd og en kvinde. Vejret var mildt, og himlen næsten sort. Forberedelserne var minimale, men viljen stor.
Pludselig var den der - korncirklen.
På en mark i Vestjylland i nærheden af Fjaltring blev den til, natten til torsdag. Vores nysgerrighed blev for alvor vakt, da vi for få dage siden fløj hen over marken på Frijsenborg Gods ved Hammel uden for Århus. Korncirklen i det østjyske er godt lavet uanset hvem der står bag.
Spørgsmålet meldte sig: Kunne vi selv lave en tilsvarende flot korncirkel, og hvad ville der ske, hvis vi gjorde det?
Vi ville ikke bevise noget. Vi ville heller ikke afvise noget. Vi kunne bare ikke lade være med at gøre forsøget på hvedemarken tæt på landsbyen, landevejen og havet.
Vi udrustede en ekspedition med langrendsski, skistave, bindegarn og tegninger over korncirkler. Vi diskuterede strategien og ledte efter det rette sted, inden Gaffa-tapen og skiene blev bundet sammen.
Efter knap tre timers koncentreret og improviseret markarbejde var vi færdige. Ingen havde tilsyneladende set eller hørt noget. Mysteriet var en kendsgerning og vakte hurtigt folks og ikke mindst mediernes interesse.
Endnu en korncirkel var landet i Danmark.

Billedtekst:
SÅDAN GJORDE VI Efter flere dages intens offentlig interesse for korncirklerne besluttede Jyllands-Posten at afprøve, hvordan det kan lade sig gøre at lave en cirkel. Det blev til et relativt flot kunstværk med en diameter på 120 meter på en mark ved Fjaltring i Vestjylland JP holder landmanden skadesløs. Til venstre ses en af de fire personer med ski, der var på knap tre timers natarbejde.Nederst ses resultatet, fotograferet i går fra luften. Dermed være dog ikke sagt, at alle korncirkler er lavet på denne måde. Forskere strides videre om den rette forklaring.


Alt materiale i Polinfo er omfattet af lov om ophavsret og må ikke kopieres uden særlig tilladelse.
En del artikler i Polinfo indeholder links til andre websites. Polinfo påtager sig intet ansvar for, at sådanne links fungerer, eller at de angivne web-adresser er korrekte.

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp