Til forsiden
Polinfos databaser indeholder lige nu 6.113.783 artikler
Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 47 14 50 - Fax: 33 11 56 28 - Email: info@polinfo.dk
 

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp

Artikel: 9 af 39

Y1186294

Korncirkler: Folk i Fjaltring: Det må være bøllestreger
Jyllands-Posten 3 august 2001
Alle undrede sig, men ingen troede på UFO'er i Fjaltring i går.

Af Heidi Plougsgaard
Snakken gik i Fjaltring i går.
Hvem havde lavet korncirklen foran byen natten til torsdag?
Hvorfor var der ingen, der havde hørt noget, når flere i husene op til marken havde sovet for åbne vinduer. Oven i købet med hunde i huset, som ikke havde reageret på usædvanlige lyde.
Alle undrede sig. Hundreder lagde dagen igennem nysgerrigt vejen forbi.
Flere mente overvældet af cirklens størrelse, at noget havde været på spil, uden at de dog helt tabte jordforbindelsen.
"Det er nok alligevel mennesker, der står bag. Og jeg skal nok holde øje i nat, selv om de nok ikke tør komme tilbage," siger Åse Kristensen på vej fra sommerhuset 50 meter fra marken ned til den lokale købmand efter kage til kaffen.
Bertil Lisby fra Bøvlingbjerg havde læst om cirklen i eftermiddagens udgave af Lemvig Folkeblad og havde taget turen til Fjaltring.
"Det er mig en gåde, hvordan cirklerne er blevet lavet, men det der med UFO'er, det tror jeg ikke på." "Nej så havde vi nok mærket lufttrykket," føjer forfatter Jytte Borberg til.
Hun bor lige som Åse Kristensen nabo til den pludselig berømte kornmark.
"Jeg har ikke lavet den. Mit alibi er i orden," slår Jytte Borberg hurtigt fast og undrer sig over, om korncirkler er sådan en trend lige nu.

Det gør man da ikke
Dagny Nørby er til gengæld mere forarget, end hun er forundret.
"Man går da ikke ud i en mark og knækker kornet," fnyser hun og nægter principfast at se fænomenet fra tæt hold.
Det princip havde Mia, Julie og Sara Sleimann Bevensee fra Lemvig ikke.
De var taget til Fjaltring sammen med deres bedstefar Kai Sleimann og veninden Anne Rønne fra Esbjerg for selv at se cirklen .
"Jeg tror, det er nogle bøller, der har lavet det. Men det er utroligt, at ingen har opdaget dem," siger Anne Rønne og bemærker, at bøllerne har haft travlt, idet kornet flere steder kun er lagt halvt ned.
"Men det er nu godt lavet," fortsætter Kai Sleimann:
"Det er meget arbejde uden at lave larm. Oven i købet var der overskyet her onsdag nat og ingen måne," siger Kai Sleimann, mens han studerer, hvordan kornet er lagt ned.
Mogens L. Hansen fra Randers Daghøjskole er til gengæld ikke i tvivl.
Sammen med syv af sine kollegaer opholdt han sig i et lejet hus på den anden side af vejen for korncirklen, og natten til torsdag overnattede han i haven.
"Jeg hørte bildøre smække og nogen, der grinede. De var der i hvert fald i en time. Jeg er sikker på, at cirklerne er menneskeskabte, men det er fint med lidt mystik," siger Mogens L. Hansen, efter at han har forsøgt at bilde Jyllands-Postens udsendte medarbejder ind, at han og kollegerne har lavet cirklerne. Og han var ikke den første. Ingen havde dog kunnet give en troværdig forklaring på, hvordan de i så fald havde gjort.
"Det er også noget mærkeligt noget at gøre for almindeligt tænkende mennesker," siger Ejvind Lund Madsen, der bor på en gård over for marken.
heidi.plougsgaard@jp.dk

Billedtekst:
MÆRKELIGT - Mia, Julie, Sara og Anne var blandt de mange, der i går var taget til Fjaltring for at se cirklen.Foto: HOLGER BUNDGAARD


Alt materiale i Polinfo er omfattet af lov om ophavsret og må ikke kopieres uden særlig tilladelse.
En del artikler i Polinfo indeholder links til andre websites. Polinfo påtager sig intet ansvar for, at sådanne links fungerer, eller at de angivne web-adresser er korrekte.

Ny søgningListe tilbageListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp