Til forsiden
Polinfos databaser indeholder lige nu 6.129.955 artikler
Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 47 14 50 - Fax: 33 11 56 28 - Email: info@polinfo.dk
 

Ny søgningListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp

Artikel: 2 af 7

Z8896839

Bevismateriale: Kraften kom til Borum
Information 2 september 2000, 1 . sektion side 1
Information præsenterer: De endegyldige beviser for, at korncirklen ved Borum uden for Århus ikke er menneskeskabt.

Af Mette Jørgensen
To enorme cirkler forbundet af et rektangel, og med tre bladformede mønstre i midten af den største cirkel. Mønstret ser simpelt ud på papiret.
Men det er ikke tegnet på papir under en telefonsamtale. Det er lavet i kornet på en mark ved Borum uden for Århus natten til den fjerde august.
113 meter er den fra top til bund. Og den største af cirklerne har en diameter på 86 meter.
Jo, Danmark er i år for alvor kommet på korncirkelverdenskortet.
Og med dette pragteksemplar af en cirkel, er der nu   ifølge korncirkelforskeren Jonah Ohayv   ingen tvivl om, at vi har fået den ægte vare til Danmark.
»Denne korncirkel kan ikke være frembragt af mennesker,« vurderer Jonah Ohayv, der også fremlægger en hel rækker beviser for sin påstand. Dem vender vi tilbage til.

Syv på et år
De mystiske mønstre i kornet har især hærget engelske marker, hvor fænomenet har været kendt siden starten af 80 erne. I Danmark så vi for første gang cirklerne i 1989, og siden har der været omkring 20.
I år har syv landmand fået sig en på forskrækkeren, da de gik en tur i marken. Men ikke alle behøver at glæde sig over   eller frygte   at de har haft besøg af ufo er eller anden intelligens i løbet af natten, forklarer Jonah Ohayv.
»Næsten alle dem, vi har haft i Danmark, har været skabt af mennesker. Det kan man se på alle mulige måder. Blandt andet ved at cirklerne er sjuskede lavet, at kanterne er unøjagtige, og at man har fundet måleudstyr, der er glemt,« siger han.
Derimod mener han, at Danmark med korncirklen fra Borum kan gøre sig gældende internationalt.
»Det mønster, vi nu ser i Danmark, dukkede op i England omkring 1991, og nu er de meget langt fremme. Men det er alligevel flot, at Danmark kan præstere en korncirkel som denne. Og det skal nok komme på Internettet   det her er Danmarks entré til den internationale korncirkelscene,« siger Jonah Ohayv, der har været under praktisk uddannelse i England, hvor han blev undervist af  verdens førende korncirkelanalytikere  for at lære at skelne mellem den ægte og den menneskeskabte korncirkel.
For det er dét hele diskussionen handler om. Er disse mystiske cirkler menneskeskabte på trods af, at de dukker op over en enkelt nat. Eller er de   som altså Jonah Ohayv og en masse andre verden over tror   skabt af en »anden intelligent kraft«.

Beviserne
Jonah Ohayv har med 25 nærbilleder af korncirklen fra Borum   ifølge ham selv   beviset for, at i hvert fald denne korncirkel er den ægte vare.
Nærbillederne viser, at hveden er bøjet helt ved roden uden at knække, og de viser, hvordan cirklernes kanter er knivskarpe. De viser også, hvordan de små bunder korn er flettet ind i hinanden i et meget præcist og ensartet fletmønster. Og de viser hvordan kornet, men ikke ukrudtet og blomsterne, ligger ned. Det er disse detaljer, der er beviserne, for så præcist og omhyggeligt kan et menneske ikke arbejde, mener Jonah Ohayv.
»Hvis man har flere dage, så kan det måske lade sig gøre for mennesker at lave en korncirkel   men hvordan har de lagt hvedeplanterne ned så de bøjer uden at knække? Det er en teknologi, vi mennesker ikke magter,« siger han.
Et af de seks beviser, han trækker op af hatten, handler om traktorspor   altså baner, hvor der ikke gror hvede, men i stedet er jord, fordi traktoren har kørt der.
»Hver gang man kommer til et traktorspor, er der en forvirring, hvor kornet ligger hulter til bulter, og hvor enkelte strå står op   altså hvis det er en ægte korncirkel. Men hvis den er skabt af mennesker, så gider de ikke tage hensyn til sporene. De går bare fremad med deres bræt, og så ligger kornet ned lige frem,« forklarer han og dokumenterer med et nærbillede, hvordan der ved et traktorspor er uorden i mønstret. Han har også en forklaring på mysteriet.
»I en ægte korncirkel er planterne lagt ned af en vibration, som er stemt på planten. Den påvirker så kun hveden, men ikke de andre planter. Og når der er jord, bliver kraften forvirret og prøver at gå uden om, og så bliver der uorden,« forklarer den entusiastiske korncirkelforsker.

Hvem er kraften?
Men hvis mønstrene ikke er skabt af en flok lige så entusiastiske korncirkeludøvere, der ser en sport i at lave de stadig mere avancerede mønstre uden at blive opdaget   hvem er det så, der spøger? Ufoer er den mest kendte teori, men den afviser Jonah Ohayv.
Desværre kan han ikke give os svaret på mysteriet, for han kender det ganske simpelt ikke. Dog har han en liste med 11 mulige teorier   men da de modsat de ovenstående beviser netop kun er teorier, holder han dem tæt ind til kroppen.
»Korncirklerne er en stor gåde, og jeg kender ikke svaret på, hvad de skal bruges til, hvad det betyder, og hvor de kommer fra. Jeg har mine egne private teorier, men dem vil jeg ikke trække ned over hovedet på folk. De skal tænke selv. Jeg vil bare vise, at de ikke er menneskeskabte. Nu har jeg fremlagt beviserne.«
Se mere på www.cropcircleconnector.com


Stednavne:
Dk  Århus_Amt         
Emneord:
Overtro           

Alt materiale i Polinfo er omfattet af lov om ophavsret og må ikke kopieres uden særlig tilladelse.
En del artikler i Polinfo indeholder links til andre websites. Polinfo påtager sig intet ansvar for, at sådanne links fungerer, eller at de angivne web-adresser er korrekte.

Ny søgningListeListe fremArtikel tilbageArtikel fremPrintHjælp