Udvalgte fotos af korncirkeldetaljer

copyright Jonah Ohayv nov. 2001

65 detaljer af engelske korncirkler fra sommeren 2000. De udgør ca. en fjerdedel af de fotos, jeg tog under en 10-dages undersøgelse af britiske formationer. Ved at klikke på et foto bliver billedet forstørret.

Cirkelcentre - flade

1

2 3

Cirklernes centre er hvirvlet med en bar kerne af jord, og der er ingen huller i jorden.

Cirkelcentre - stående

4

En minicirkel eller et "haglskud" fundet udenfor en hovedformation. Der er ofte mange af disse små cirkler; sædvanligvis ligger de ret tæt på det store mønster, men til tider findes de længere ude i marken.

(luftfotos ved Peter Sorensen og Steve Alexander)
All Cannings, opstået 8. aug., mine fotos kun tre dage senere d. 10. aug.

5

6 7

8

9 10

11 12

13

14 15

Disse sidste 11 fotos stammer alle sammen fra formationen ovenfor. Hvert stående "centrum" i de 9 ydre fladtrykte afdelinger er forskellige, og kun nogle af dem er vist her. Kompleksiteten i hele formationens tætvævede centrum (se forstørrelser af de sidste 3 fotos af "reden"), hvor stråene stadig vokser i jorden og som flotte spiralbaner fører hen til, benægter efter min mening i sig selv en fysisk menneskelig oprindelse. Sund fornuft siger mig, at skabelse af alle disse imponerende detaljer samt den geometrisk præcise og skarpte skårede stjerneformede formation på en enkelt kort sommernat er udenfor vores evner.

S-kurvet stående bundt

(luftfoto ved Steve Alexander)
Bishop Cannings, 27 juni, fotos ca. 6 aug.

16

I denne 6-uger gamle formation, var centrummets strå blevet mast helt flade af de mange besøgende.

17 18

En usædvanlig s-drejning i et stående stråbundt, som ikke var en del af nogen større hvirvel, men en lokal detalje i en af formationens ydre afdelinger.


Næste side