Fotos og Rejsebeskrivelser

Rejser på egen hånd
til de nye korncirkler i Sydengland

af Jonah Ohayv

Hvis du overvejer at besøge engelske (eller danske) korncirkler på egen hånd, er det vigtigt at bede om landmandens tilladelse til at besøge marken, hvis det er muligt, og at respektere skilte, der nægter adgang. For praktisk information og hjælp omkring turen til Sydengland klik "næste side" nedenunder. For præcis information om sæsonens korncirkler, se under England under afdelingen "verdens" på vores startside.

En anden mulighed er at finde ligesindede (evt. med vores hjælp) med henblik på at rejse sammen som en lille gruppe. Sommeren 2002 var vi eksempelvis tre som tog til England og lejede en bil lokalt. Vi besøgte i alt 23 britiske korncirkler - mange klart menneskeskabte og mange "ægte". Vi boede på Blackland Camping nær Calne i Wiltshire, ca. 2 timer vest for London. Der er også en del B&B ("bed-and-breakfast") steder i Wiltshire. Hver person kunne bestemme sine egne rejse- og leveomkostninger samt deltagelsesperioden - selve deltagelsen var gratis.

I juli 2003 tog et par unge kvinder, som ikke kendte hinanden, sammen til Sydengland. De boede på Barge Inn campingplads, lejede cykler og tog ud til de mange lokale korncirkler. Den enes turbeskrivelse findes som denne afdelings fjerde artikel. Den anden kvinde tog også til en weekend-korncirkelkonference og har siden hen instrueret og opført et danse-teaterstykke i Danmark om korncirkler.

Hver enkelt person kan undersøge de aspekter af korncirkler, der specielt interesserer dem, og herefter efterprøve og sammenligne resultaterne i rejsegruppen samt udveksle synspunkter. Emner kan eksempelvis være symbolerne, geometrien, fotografering på stedet, måling af elektro-magnetiske bølger (hvis nogen har apparatur dertil), virkninger på krop-stemning-psyke, det parapsykologiske osv.

Det Fælles Felt

I de sidste 11 år er ca. 60% af verdens mest indviklede korncirkler blevet skabt i Sydengland, og af dem er igen ca. 80% kommet inden for 30 mil fra Stonehenge. Måske har det noget at gøre med verdens to magnetiske hovedlinier, hvoraf den ene går igennem området.

I området findes mange hellige steder bygget i megalitisk og neolitisk tid, hvor religiøse ritualer er her efterfølgende blevet udført i århundreder/årtusinder. Jeg har selv oplevet Silbury Hill, en kæmpe menneskeskabt bakke brugt i ritualøjemed, de store sten (de minder lidt om stenene fra tegneserien Asterix) ved Avebury stencirkel, som måske var brugt til magnetiske formål, de indre kamre i West Kennet Long Barrow brugt til genfødselsceremonier (den næstlængste gravhøj i England) og Glastonbury Abbey, hvor Kong Arthur og mange helgener påstås begravet - det vigtigste mål for pilgrimsrejsende i England i mange århundreder. Avebury stencirkel er vistnok Europas største, og som I kan se nedenfor, er en landsby vokset op inde i den. Korncirklerne ligger tæt på kraftstederne og er oplagt et besøg værd. Men det verdensberømte Stonehenge er desværre nu så godt og grundigt indhegnet, at det er umuligt for besøgende at komme tilpas tæt på det.

Hjemmesider om kraftstederne og de lokale byer:

Crop Circle Connector's Travelogue
Temporary Temples' Essential Travel Guide
Earth Mysteries - Megalithic Sites & Mounds

klik her

Silbury Hill

klik her klik her klik her klik her

Avebury Stencirkel

klik her

West Kennet Long Barrow

klik her

Stonehenge

Næste side