Iscirkler

copyright Jonah Ohayv jan. 2018

foto © Normand Pelletier

Først ser du her et fotografi af en "iscirkel" fundet i Quebec d. 19.11.00 i en lille sø, der også havde en serie af cirkler og ringe i 1999.

En lignende canadisk iscirkel fundet i Ontario d. 9.12.05 findes her: http://www.rense.com/general69/sud.htm.

foto © TheMural.on.ca

En anden af de mindst 13 rapporterede canadiske iscirkler ses herover. Jan LaForty, en landmand i Ontario, fandt isringen d. 2.12.00 kl. 7 om morgenen ved minus 14 grader i et stort åbent område i bækken bag sin gård. Den 5 meter brede cirkel var kommet om natten, og isen var alt for tynd til at bære et dyr eller et menneske. Græsset på skrænterne omkring bækken var dækket med rim og sne og helt uden fodspor ligesom den tyndt snedækkede is.

Detaljerede meget fine rapporter om de 14 dokumenterede norske is- og snecirkler frem til 2014 findes på den norske korncirkelhjemmeside her: http://www.cropcirclesnorway.com/Relaterte/Is-sno/Is-sno-norske/Is-sno-norske.htm og om svenske, russiske, amerikanske, britiske, canadiske, hollanske, tjekkiske og franske is- og snecirkler frem til 2012 her: http://www.cropcirclesnorway.com/Relaterte/Is-sno/Is-sno-interna/Is-sno-interna.htm .

En hjemmeside med canadiske fotos fra nov. 2000 af bl.a. lyskugler ("Balls of Light") over et søområde, hvor centrene af små forhenværende iscirkler stadig ses, findes her: http://www.excelexgold.com/articles/ice_circles/ice_circles2.htm.

klik
foto © 2001-2004:Excelex

Det, vi ofte glemmer i vores iver efter at (bort)forklare korncirkler, iscirkler m.v., er, at der er flere muligheder for opståen end menneskers fysiske virke eller UFOer. Iscirkler og ringe har indtil 2001 haft enkle former, som eksempelvis kunne skyldes mulige hvirvler og strømme under vandet, molekylære forandringer i isen, hidtil ukendte vejrpåvirkninger osv. Det er jo bare et andet udsagn for, at vi endnu ikke forstår de bagvedliggende mekanismer.

Læs for eksempel wikipedias indlæg om emnet her: http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_circle.

Men i feb. 2001 i Maryland, USA, kom der en isring med et rektangulært vedhæng i tynd is, som ikke længere kunne beskrives eller "forklares" som et ukendt regelmæssigt symmetrisk naturfænomen. Så blev det specielt interessant.

foto © Lyn Winer

tegning © Ed Sherwood

Dokumentation: http://www.cropcircleanswers.com/icering.htm

Meget forstår vi ikke, men vi mennesker forstår intuitivt, at når vi giver plads til det ukendte, kan vores personlige verden senere forandre sig - til vores forundring, ærgrelse, glæde eller andet.

e-mail: jonah102@gmail.com