Magical Mystery Tour

Tur til England 15/7-24/7, 2003

ved Merete Kiilerich august 2003

Barge Inn

Fra vi trådte ind på lejrpladsen og kroen, var der fuld tryk på vores oplevelser. Vi kom straks i kontakt med andre croppies og alment mystik interesserde. Det var slet ikke noget problem at komme uden bil, bortset fra at det kostede en taxa fra Marlborough. De første dage kørte vi rundt med en ældre og en ung mand bagi deres varevogn, og de viste os nogle kornformationer og West Kennet Longbarrow og nogle andre gamle helligsteder. De lod os også shoppe mad i byen så vi kunne overleve derude på landet. Vi mødte mange sjove typer fra hele verden ude på markerne i formationerne. Vi mødte også nogle der var kendte fra korncirkelforskningen, og alle var åbne og glade for at snakke og dele erfaringer.

Der huserede et japansk filmhold som lavede en såkaldt dokumentar om korncirkler. Dvs. de inviterede folk til at være statister, men under meget præcis og banal instruktion. De havde endda fået nogle ældre herrer til at agere Doug & Dave.

Vi slog os også sammen med en amerikaner der havde sat sig for at filme alt der havde med korncirkler at gøre. Han filmede endda filmholdet filme ”croppies” i formationerne.

På campingpladsen boede også Simon i sommermånederne for at møde folk og tage sig gæstfrit af dem. Han ville gerne vise folk de sidste nye, og vidste som regel hvor de var.

Jeg fik stjålet min rygsæk fra en bil der var parkeret i vejsiden, så hermed en advarsel mod at efterlade noget i biler.

Barge Inn fakta

Det er absolut stedet, at slå sig ned hvis man vil møde alle de andre croppies, og få sidste nyt. Hvis man kan leve primitivt i telt. Det koster 4 pund pr. nat pr. person. Så er der også kun 2 brusere, to toiletter og en vandhane.

Der er et værtshus med servering af retter til 60 –70 kr. Så det kan anbefales at have kogegrej med selv. Det ligger ikke i en by, så der er ingen butikker i nærheden, eller grillbarer. De nærmeste formationer lå i gå-afstand.

Cirkelmagerne

For dem som gerne vil bevare troen på at kornformationer er et resultat at interdimensionel interaktivitet; slå jer ikke ned ved Barge Inn, tag i stedet på Glastonbury Symposium.

Der gik ikke lang tid før vi blev inviet i deres hemmeligheder på Barge Inn. Nåh, ja det kan de jo sagtens sige at det er dem der laver formationerne.

Intet kan besvares enkelt her, ethvert svar rejser nye spørgsmål.

Som ugen gik og man fik spurgt flere ud begyndte tingene at vende sig på hovedet flere gange.

Min indledende opfattelse af sagen, hvis det forholder sig sådan at de er menneskeskabte, så må det være fordi nogen er ude på at bevise at mystisk virkelighed ikke eksisterer. Kunne det endda være en konspiraton betalt af frimurerne/illuminati? Men den blev også gjort til skamme da jeg fik at vide at mange cirkelmagere selv er mystikere!

Så hvad motiverer disse mange mennesker til at blive ved år efter år, i skjul af natten og tågerne at udøve deres smukke og besværlige hærværk på de stakkels bønders høst?

Her vil jeg opstille nogle spørgsmål og svar:

"Hvordan kan det lade sig gøre at lave så mange?"

Der er mange uafhængige grupper som gør det.

"Hvordan kan de lave dem så indviklede?"

De er blevet dygtigere med tiden, og lægger en nøje plan i forvejen. Nogle bruger endda landmålerudstyr.

"Hvordan kan det være ikke flere bliver opdaget (der er nemmelig nattespejdere på toppen af højene)?"

De holder sig ajour med hvor der sidder folk, eller den mystiske forklaring; de har heldet med sig og bliver dækket af tåge.

"Hvorfor gider de overhovedet at bruge så meget energi på det?"

Nogle elsker bare at drive gæk, og holde hele mysteriet kørende. Suset får de når deres mønster kommer på nettet, og eksperter begynder at fortolke geometrien og andre skjulte budskaber. Og hvis man skulle lave en analyse, kunne det være et antropologisk studie af den engelske folkesjæl.

Andre som er mystikere mediterer for at få vision om et mønster de skal lave og hvor det skal placeres. De mener at de på den måde kan give jorden akupunktur. De laver så også ritualer i den forbindelse for at påkalde kraft til mønstret.

Tilsidst fik jeg den spøjse tanke at konspirationen, hvis der er en, måske er helt modsat. Nemlig at det er moder jord selv som inspirerer folk til at lave Korncirkler for at trække folk til hendes vidundelige hjertevarme som kan opleves ved disse leylines og gamle helligsteder.

For det vil jeg stadig holde på, at der er kraftsteder og de er værd at besøge. Ingen grund til at opgive troen, bare fordi der er nogen der driver gæk.

Det er jo klart at hvis man placerer mønstrene i nærheden af leylines og kraftsteder, så kan folk jo mærke noget under alle omstændigheder.

Der var også den idé fremme at geometrien i sig selv kan have en virkning, om end meget subtil.

Jeg hørte også at dem der oftest så disse lys danse rundt over markerne, var dem der er ude for at lave mønstre.

Land of Mystery

Som svar på hvad meningen med fænomenet kornformationer er, svarede en af de to webmasters fra Cropcircleconnector, at de bringer folk sammen. Ja, det er da i hvert faldt sandt. Folk fra hele verden render rundt ude i disse sydengelske marker, og snakker frit med alle fremmede.

Og hvor ellers kan man møde en shaman forklædt som kok, der inviterer én ud på en romantisk ceremoni på en elverhøj, og hengivent tilbeder dig som et udtryk for gudinden selv?

Nej vel, landet selv emmer stadig af mystik og magi.


Meretes e-mail: devidus@tiscali.dk