Menneskeskabte korncirkler

Korncirkelkonstruktion om dagen og natten
med og uden efterfølgende besøg

tekst copyright Jonah Ohayv aug. 2003

I.

Fem næsten identiske korncirkler blev lavet en søndag eftermiddag d. 01.09.02 som afslutningen på Englands 2002 korncirkelsæson. De var reklamer for telefonselskabet Orange.

Jeg ringede til en af de betalte landmænd, som fortalte, at i hans mark havde fire mænd brugt tre og en halv til fire timer på at lave det hele med simpelt håndbårent værktøj. De lavede både lodrette og vandrette parallelle linier og satte bambus-pinde ved enderne, men i de andre marker lavede man øjensynligt kun vandrette linier. I hans mark, som ikke er fotograferet her, er der 12 meter imellem traktorsporene, i de fleste andre marker er der 20 meter. Heraf kan vi beregne korncirklerne til at være ca. 50 meter brede.

Man må konstatere, at siden 5 eksisterende grupper af 4 mennesker i fuld dagslys kan lave 5 korncirkler af god kvalitet (set fra luften), falder et klassisk argument til jorden: At flere gode korncirkler lavet på en nat nok er udenfor den praktiske menneskelige kapacitet.

Samtlige ansigts-korncirkler blev høstet umiddelbart efter deres fotografering fra luften, uden at nogen udenforstående fik mulighed for at besøge markerne. Derfor kan der have været brugt eksempelvis vinkelmåler, kompas, målebånd, snor, laserlys eller landmålerudstyr, man kan have lavet masser af huller i jorden og kornets liggestruktur kan have været helt sjusket. Det har vi ikke haft mulighed for at undersøge.

Var deres konstruktion derimod foregået om natten i en af de typisk placerede korncirkelmarker med efterfølgende undersøgelser af korncirklerne og marken dagene efter, ville konstruktionsopgaven havde været helt anderledes svær. For en bedre forståelse og for sjov kan du selv prøve at løse opgaven teoretisk:

"En køreplan for den praktiske udførelse fra start til slut inden for betingelserne skulle laves.

Ansigterne skulle laves om natten med sparsomt, håndholdt belysning, og alle detaljerne skulle måles og udføres så perfekt, at ansigtet først kunne komme til at smile, når man så det langtfra, dvs. på helikopterafstand.

Se specielt på close-up fotos. Hvordan ville man i praksis alene med småt håndholdt udstyr finde de nøjagtige placeringer, længder og endevinkler af de mange stående afdelinger i den levende mark? Ikke kun på en evt. bærbar computer - det er en del nemmere end i markens virkelighed. Også den planlæggende computerbearbejdelse af fotoet af kvinden m.v. skulle beregnes."

© Peter Sorensen

© Orange

© Orange

© Orange

© Peter Sorensen

II.

Nedenfor er en anden reklame fra midt i september i Skotland for et populært TV-program. Diameteren på korncirklen var ca. 80 meter og det tog seks timer i fuldt dagslys at lave den. Begge reklameudgaver var udført af gruppen "The Circlemakers", englands teknisk bedste team for kunstigt korncirkelmageri. Det sort/hvide liniebillede er en af opgavens arbejdsskitser.

© Richard and Judy & John Lundberg

Fordi England har haft så enormt mange komplekse korncirkler igennem de sidste 25 år, har befolkningen efter min vurdering både en stor nysgerrighed omkring og tiltrækning mod fænomenet og samtidigt en stor lyst til at bortforklare (når man ikke lige kan forstå) hele emnet. Hvert år bestiller avis- og TV-medierne en del korncirkler, som de derefter opreklamerer, mens de systematisk ignorerer de naturvidenskabelige, biologiske, matematiske og andre beviser for mange andre korncirklers ægthed. Nedenfor ser du de fleste avisartikler om den skotske korncirkel, og den blev også omtalt i tre TV-programmer.

© John Lundberg


E-mail: jonah102@gmail.com