Korncirkel vittigheder

foto ved Mark Fussell


1. Jyllands Post tegning, Tankestregen, 27.8.00, J.P. Århus, bagsiden:


Uforklarlige mystiske symboler er dukket op på en mark ved Århus.

Der gættes blandt andet på hærværk begået af marsmænd.

"Så er tanken om en århusiansk storlufthavn måske ikke helt død endnu!!!"

(tegningen mangler)


2. Politikens artikel, "ATS", 3.9.00, 1.sektion, side 16:


KORNNYT

Af vor landbrugs-modarbejder, Oluf Høst

Mystiske korncirkler er atter dukket op i det danske landskab. Dette ejendommelige mønster var for eksempel aftegnet i gårdejer Lars Tyndskids mark på Hørmested Overdrev:

(tegningen mangler)

I førende korncirkler regnes det for sandsynligt, at mønstret er menneskeskabt - formentlig af en midaldrende kvinde, som har slået kornet ned med en dametaske.
ATS forsøgte i går at få en kommentar til sagen fra økonomaminister Marianne Jelved, men hun var sygemeldt med høfeber.


3. Politikens artikel, "ATS", 4.9.00, 1.sektion, side 16:


KORNNYT

Af vor landbrugsmodarbejder, Oluf Høst

Så er den gal igen! I Kukkerup Hegn syd for Nørre Væmmelse, fandt man forleden dette mystifistiske mønster i en kornmark:

(tegningen mangler)

Korncirkel-forskere har opstillet tre teorier om det særprægede fænomen:
* Mønsteret er et tegn om, at intelligente væsener fra det ydre rum gerne vil i kontakt med lokalbefolkningen i Kukkerup Hegn (meget lidt sandsynligt).
* Mønsteret er et tegn om, at uintelligente væsener fra det ydre rum gerne vil i kontakt med lokalbefolkningen i Kukkerup Hegn (mere sandsynligt).
* Mønsteret er menneskeskabt af landbrugselev Eilert Pilarm-Jørgensen, da han kørte sig en tur i mejetærskeren efter at være kommet hjem fra høstfesten på Nørre Væmmelse Kro (mest sandsynligt).
Landbetjent A. Svendsen og hans hund Rollo udtaler:
»Jeg synes, det er meget mystifistisk med disse korncirkler. Det ligner et mønster. Mine undersøgelser viser, at de altid dukker op på denne tid af året, og aldrig i vintermånederne. Vov«.


4. Weekendavisen, "Noter", 18.5.01, 2 section, side 12:


INTELLIGENS

En konkurrent til Bagsiden (det stykke papir, som er vedhæftet Sandt at Sige for at lette postvæsenets arbejde), nemlig Berlingske Tidendes Bagside, har ifølge hr. Pedersen, Frederiksberg, fundet og publiceret uigendrivelige beviser for, at intelligens udelukker human tilstedeværelse.

»Man har læst om de fem - eller er det syv? - intelligenser, men i spørgsmålet om ophavsvæsenerne til de såkaldte korncirkler ser jeg for første gang intelligens brugt som kriterium for (eller rettere imod) menneskelig involvering,« skriver hr. Pedersen og fortsætter:
»Men jeg tror, jeg begynder at dele det principielle synspunkt.«


5. Politikens artikel, "ATS", 10.2.03, 1.sektion, side 14:


DEN OKKULTE BREVKASSE

v/ fjernhealer Gunløg Bendixen

Kære Gunløg
Til min 60 års fødselsdag fik jeg en haveparasol af min mand. For nylig fjernede jeg den, og nedenunder det sted, hvor min afdøde mands parasolfod havde stået, var der dannet en korncirkel i græsset. Jeg har tidligere fået undersøgt huset for jordstråler, og dengang blev jeg nødt til at flytte fjernsynet, fordi strålerne havde en uheldig indflydelse på TV-avisen.
Nu spekulerer jeg over, om det igen er jordstrålerne, der er på færde, eller om korncirklen er lavet af en ufo?
Ruth Kvidreholm, Hvalsølille

Kære Ruth
Da jeg så billedet af din korncirkel, var jeg straks klar over, at det ikke kunne være en ufo. Dels lander de sjældent så tæt ved huse, som det er tilfældet med dit hus. Dels ville en ufo ikke ane, hvad den skulle stille op i Hvalsølille, hvilket man jo ikke kan fortænke den i. Heldigvis har du også vedlagt en af din afdøde mands sutsko. Og efter en grundig pendulering af sutskoen er jeg kommet i kontakt med din afdøde mand, som bad mig hilse dig. Han har det godt, bortset fra lidt gigt i knæet. Han forklarede mig, at han har skabt cirklen gennem tankens kraft, fordi han ved, at du har svært ved at finde ud af, hvor haveparasollen skal stå. Den skal stå dér, hvor korncirklen er, fortalte han. Desuden bad han mig minde dig om, at du snart skal sende jeres Ford Escort til service.
Kærligst Gunløg


6. Ekstra Bladet, "God liggekvalitet", 8.8.01, 1. sektion, side 2. Klik her (artiklen kommer frem efter ca. 25 sekunder).


7. Ekstra Bladet, "Dommedag er nær", 16.6.99, 1. sektion, side 20. Klik her (artiklen kommer frem efter ca. 25 sekunder).


8. "Uncovering the truth behind the mysterious Crop Circles". Klik her.


9. Dilbert:




10. "Parrott's view" fra hjemmesiden "Swirled News" er tegneseriebilleder, som forudsætter kendskab til bestemte korncirkler.

'SINS', starring Mal Ignant and Jokin' Phoenix...


11. "Corntoon" ved Geoff Olson:


12. "Wheaty" ved Dirk Laskowski:


13. "An awkward moment in the wheat field" ved Brian Zaikowsky:


14. "How?" ved Kes:


15. "Fernisering":


Har du flere? - E-mail:jonah102@gmail.com